U bent hier

Holistisch energetisch counselen vanuit de stilte.

RuachEmotionele, psychische of spirituele pijn. Hoe je het ook draait of keert pijn is pijn en dan roep je: AU. Dan ga je op zoek naar een weg uit die pijn en wellicht kwam je zo hier terecht.

Counseling vanuit de stilte betreft mijn eigen instelling ten aanzien van wat men 'paranormaal genezen' noemt. Genezen vind ik geen goed woord. Ik denk liever in termen als heelwording - in evenwicht brengen van lichaam, geest en ziel. Voordat een ziekte zich uitdrukt in het fysieke lichaam zijn er signalen vanuit het gevoelsleven; vanuit de ziel.

Omschrijven wie ik ben en wat ik doe is niet eenvoudig. Het beestje moet een naam hebben. De een noemt me pedagoog of therapeut. De ander spiritual healer, medium of empath.

Heldervoelendheid maakt dat de fysieke, emotionele of spirituele pijn van de ander in het eigen lichaam gevoeld wordt. Wanneer ik dan letterlijk en figuurlijk achter iemand ga staan is dat vanuit een meditatieve houding. Jezelf leegmakend, los van het eigen ego, sta je open voor wat is, niets van te voren invullend. Puur werktuig of medium zijnd.
Het voelt dan op een gegeven moment alsof de vingers van mijn ene hand als een stekker in het stopcontact 'God' (of de Universele Bron)  gaan en de andere hand geeft door aan de mens voor me. Er kunnen aanwijzingen komen, dat ik iemand meteen naar een dokter moet sturen. En een ander zegt soms blij verrast: 'goh, ik zat met een onuitgesproken probleem en de oplossing kwam zo maar binnen vallen'.

Achtergrond:
Helder voelen en dromen vanaf mijn kindertijd. Bij tijd en wijle aangevuld met helder ruiken, horen, proeven, helder weten. Ervaringen, die ik het liefst als toeval afdeed, want ik wilde zo graag 'normaal' zijn. Met de tijd kwam het accepteren van wat mij toevalt en daar bewust, integer en verantwoord mee om te leren gaan. Om te toetsen en te integreren volgden er, na de opleiding tot yogadocent in 1975 (counseling vloeide op natuurlijke wijze als vanzelfsprekend voort uit de praktijk als yogadocente),  jarenlange trainingen en/of opleidingen m.b.t. mens en communicatie, meditatie, gestalt, psychosynthese, lichaamswerk, reiki, karmische en spirituele astrologie,  stervensbegeleiding (Kübler-Ross), esoterische kennis (Egypte, Toltec, India, Bijbel).