U bent hier

Yogales

Een yogales kun je beschouwen als een training in aandacht. Kernbegrippen: concentratie, evenwicht, ademhaling en ontspanning.

Een lesuur bestaat globaal uit drie kwartier lichamelijke oefeningen van staand- naar zittend- naar liggend- tot de uiteindelijke ontspanningsoefening van een kwartier.
Kleding: loszittend: legging of trainingsbroek. Bij voorkeur geen zware maaltijd vlak voor de les nuttigen. Een kwartier voor aanvang ben je welkom en is er gelegenheid om van je dagelijkse bezigheden over te schakelen en samen een kop koffie of thee te drinken.
Bent U onder behandeling van huisarts of specialist en gebruikt U medicijnen vraag dan advies betreffende de beoefening van yoga. Stel de yogadocente ook op de hoogte, zodat ook zij U, op verantwoorde wijze, kan laten deelnemen aan de yogales.

Op dit moment pas ik yoga ook functioneel toe als ondersteuning bij counseling en zen.

Op verzoek kunnen voor specifieke doelgroepen, die moeilijk toegang krijgen tot de gebruikelijke yogales, lessen opgestart worden. Hierbij valt te denken aan mensen, die voor kortere of langere tijd in gesloten inrichtingen verblijven, waarbij yoga als ondersteuning van andere therapieën ingezet kan worden. Mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

In bedrijven kan yoga een hulpmiddel zijn tot een meer ontspannen en evenwichtiger functioneren.