U bent hier

Yoga

Sanskriet voor: juk, bewustwording, eenwording.
Een juk dat lichaam en geest, denken en voelen of jezelf en je omgeving in evenwicht brengt en houdt.

Yoga ontstond ver voor onze jaartelling in India. Patanjali maakte een rangschikking in de ontstane wirwar aan onderverdelingen en benamingen. Hij kwam terug op het uitgangspunt: 'het leven dat zich vorm geeft in de mens'. Leven dat zich uitdrukt in de 4 elementen. Hij onderscheidde 4 hoofdvormen. Hatha Yoga (adem, beheersing van lichaam en gezondheid) Laya Yoga (wil, denkkracht, evenwichtspunt, het geluidloze geluid) Dhyana Yoga (denkprocesregeling, meditatie) Raya Yoga (de Koninklijke weg, onderscheidingsvermogen).

De nadruk ligt in de yogalessen op het zo ontspannen mogelijk in beweging blijven, waardoor deze lessen goed te volgen zijn voor 65- plussers of bij fibromyalgie (ervaringsdeskundige).
In de lesruimte zijn extra dikke en bredere oefen matten dan de gebruikelijke yoga matten om comfortabel te kunnen oefenen.
Beweeg op het ritme van je eigen adem. In de beweging komt verstilling. In de verstilling kom je in aanraking met een dieper bewustzijn. Saswitha (mijn leraar) baseerde zich op de Tibetaanse vorm van yoga, die dynamisch van aard is.
Docente: Mariëtte Paravicini di Capelli.
 
Lesruimte-Het-Diamanten-Voertuig-yogastudioVanaf 23 mei 2017 kunnen er ook op dinsdag en vrijdagmorgen lessen gevolgd worden: 10.30- 11.30.  Welkom vanaf 10.15.
Groepsles: maximaal 6 deelnemers. 1e deelname voor 2 maanden met een opzegtermijn van een maand.
Kosten: Groepsles per maand € 45.
Op afspraak kan er ook een individueel of semi-individueel (2) traject worden uitgestippeld.
(Respectievelijk € 22.50 pp. per keer, individueel € 45 per keer.)
 
Andere dagen en tijden optioneel, vermeld je voorkeur op het aanmeldformulier.
De yogastudio deelt haar ruimte met Zendo 'De Drie Juwelen' | Hagesteinstraat 10 | Reeshof | 5045AM Tilburg | 013-57 17 114.

Saswitha Yoga. | Wat is yoga wel en wat is het niet? | Waarom yoga? | Yogales.

Bij voorkeur een vast telefoonnummer.
Hier kan bijvoorbeeld ook een voorkeur voor lessen overdag of een andere dag worden doorgegeven.

You must have JavaScript enabled to use this form.