U bent hier

Meer over Mariëtte Paravicini di Capelli

Geboren op 10 mei 1951 in Heer (Maastricht).
Het leven ervaar ik als een bewustwordingsproces gericht op heelheid en eenwording. Mijn leven is een zoektocht naar de verborgen Waarheid achter alle verschijnselen.
De mystiek van Hadewych en Johannes van het Kruis sprak mij al op zeer jonge leeftijd aan in mijn zoektocht naar de ziel, de be'geest'ering in mijzelf en anderen.
Bij elke ontmoeting is er de uitnodiging: laten wij elkaar ons ware gezicht tonen. Hier en nu. Los van verleden of toekomst. Wie of wat we ook denken te zijn.
De rode draad in de wegen die mij aanspreken: 'Ken jezelf'. 'Bewandel alleen wegen met een hart'. 'Handel (of handel juist niet) vanuit de kennis en de wijsheid van het hart'. 'De waarheid is dat wat werkt'.
Na 4 jaar technisch-wetenschappelijke bibliotheken te hebben geleid, begon ik aan mijn eerste yogaopleiding bij Saswitha in Scheveningen.
De jaren erna diverse bijscholingen o.a. bij Hans Wesseling en Marijke Ludwig. Hara Yoga (von Dürckheim); emotioneel lichaamswerk (bio-energetica, regressie, rebirthing), reiki, psychosynthese, psychodrama, stervensbegeleiding (Kübler-Ross), Zazen in Nederland, België en India vanaf 1983.
Sinds 1978 ookk werkzaam als counselor. Ter ondersteuning volgde ik daarvoor bij Saswitha de Raya Yoga-gesprekstherapie opleiding en workshops van Hans Wesseling in Den Haag.
 
Gevolgd door een 2-jarige applicatietraining op post-hbo niveau bij de Stichting Kommunicatie en Ervaringskunde van Gestalttherapeut Wim Smits in Oirschot.
In 1997 kwam ik weer intensiever in aanraking met Zazen. Ontdekken dat vanuit niet-weten, weten wordt geboren.
In dit proces werd ik herkend, gestimuleerd en gesteund door de Zenmeesters Ama Samy en Jeroen Witkam.
Sinds 2009 zenlerares en uitgever.
 
Nevenwerkzaamheden.
In de thuiszorg met terminale patiënten tot 1992. Ervaring opdoen met autisme en borderline. Intensieve begeleiding van verstandelijk beperkten tot 2004. Bewerken, vertalen, illustreren teksten en uitgeven sinds 2005. Divers vrijwilligerswerk, waaronder spiritual healing in Nederland, België en India. Interesses: Uitdieping van kennis rond karmische en spirituele astrologie, droomanalyse en symboolduiding.
Verdiept in theosofie, taoïsme, gnosis, soefisme, enneagram, westerse mystiek (Hadewych, Johannes van het Kruis), esoterische leringen uit Egypte (Isha Schwaller de Lubicz) en Zuid Amerika (Toltectraditie-Carlos Castaneda), Osho Rajneesh, de Bijbel.
Vreugde

De ziel is en wordt gevoed door Vuur en Licht.
Vuur vernietigt oude gehechtheden (verdriet, verlies, pijn).
Licht (inzicht) ontstaat bij de bevrijding en is het Levend Vuur.
Wanneer dit innerlijk licht brandt, straalt het.
Deze straling is Vreugde.