U bent hier

Counseling

Kortdurende individuele psycho-sociale hulpverlening. Als counselor spreken de transpersoonlijke therapiën als Gestalt en Psychosynthese mij het meest aan. Als yoga- en zentherapeut ervaar ik hier ook de meeste verwantschap mee.
De cliënt.
Elk mens is uniek en dat bepaalt de vorm van de counseling. Het draait vaak om zingeving aan de levensfase waarin men zich bevindt. Relaties, werk, gezondheid en ziekte, verlies, rouwverwerking, trauma's. Pijnbestrijding bij fysieke ziekte. Psychosomatische klachten: stress, burn-out. Emotionele, psychische of spirituele pijn.
De ene mens zoekt een klankbord om via gesprekken helderheid in de eigen situatie te krijgen. De ander zal het antwoord vinden door 'gestalte' te geven in een lichaamshouding of gebaar. (Gestalttherapie). Weer een ander vindt baat bij het schrijven van de eigen levensloop en het ontdekken van de eigen subpersoonlijkheden. (Psychosynthese).
Werkwijze.
In mijn benadering ben ik pragmatisch- zoekend naar de manier die bij het individu past. Holistisch, energetisch, ervaringsgericht, empatisch, meditatief.